Blogg

«Det var magisk», sa 10-åringen. «I dag føler jeg meg kulturell», sa politikeren. «Forstod du hvordan de gjorde det?», sa 13-åringen. «Fantastisk», sa kulturkollegaen.

Vi som er så heldige å jobbe på Ibsenhuset har iallefall en ting felles – vi er opptatt av kultur. Men vi er alle ulike, og vi har våre favoritter. I tiden framover vil vi anbefale hver vår godbit og hvorfor dette betyr noe spesielt for akkurat oss. Først ut er Monica Angell, en blid dame du møter i vår resepsjon.

 Denne uken er det hektisk aktivitet på scenen i Ibsenhuset. Etter måneder med øvelse ”på kammerset” har Telemark Barne- og Ungdomsteater endelig flyttet inn i storstua. Premiereteppet for Peter Pan går opp lørdag førstkommende, med to påfølgende forestillinger samme helg.

Skien er en trivelig by og bo i. Alle ønsker vi oss liv og røre og at det skjer noe i byen. Nå har vi muligheten! Og hvilken mulighet! Ibsenhuset oppfordrer alle til å hjelpe til med å få VG-lista til Skien. Du vet, den store musikkfesten som samler tusener av publikummere, artister og andre kjendiser!

Lørdag 23. april er det igjen duket for en hyggelig konsertkveld på Ibsenhuset. Austestad er nå straks ute med sin helt ferske plate og har høstet anerkjennelse for sine musikkmeritter i pressen. 32-åringen synger på norsk og går i en rekke med musikalske sjangere, men veldig flott musikk.

På Ibsenhuset er en av våre grunntanker at vi skal utfordre publikummet vårt og presentere et allsidig program hvor vi både kan ha det gøy og være alvorlig. Kultur finnes i alle former og det er det som gjør det hele så spennende.

 

Når Skiens store sønn skal feires så skal det gjøres skikkelig. Ikke bare har han sin 188. bursdag i disse dager, men den nasjonale Ibsenprisen ble også delt ut i går. 

Idet nesten 1000 elever strømmer ut fra skoleforestillingen hører vi mylderet, stemningen og stemmene. Det er god prat, opplevelsene blir beskrevet og kanskje også noen ord om hvordan livet ser ut om 100 år?

Datoen er jeg jo godt kjent med, men jeg må innrømme at jeg ikke tenkte så mye på det når jeg kjørte på jobb i dag. På radioen var det egentlig ikke heller så mye som minte om det, men jeg begynte å ane ugler i mosen når jeg gikk inn disse store dørene vi har på Ibsenhuset. Kvinnedagen hadde kommet på Ibsenhuset.

Har du noen gang lurt på hvordan det ser ut under scenen på Ibsenhuset? Ikke at det er så nyttig å vite, men vi mennesker er jo litt nysgjerrige innimellom. Hvorfor er det bare artistene som skal få lov til å se hvordan det ser ut backstage hos oss? Sånt lurer vi på, om du lurer på. Derfor har vi gjort noe med det. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>